Het regende de hele dag. Daarom zijn we maar naar een museum gegaan, waar we wel een mooie tentoonstelling gezien hebben van Roy Lichtenstein. Best leuke kunst. In het museum hebben we lekker geluncht, ik had flatbread (hele dunne pizza). 's Avonds aten we simpel maar lekker: oesters, en lamsrack met rozemarijnaardappeltjes. Toe weer een ijswafel van mijn moeder :).
We houden allemaal erg van oesters. |
Lamsrack met rozemarijnaardappeltjes
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
1 lamsrack (met 8 koteletjes)
olijfolie
Voor de aardappels:
800 g aardappels, geschild en in blokjes van 1,5-2 cm
een flinke scheut olijfolie
een flinke klont roomboter
1 takje rozemarijn, naaldjes heel fijngehakt
Extra: vleesthermometer, keukenpapier, aluminiumfolie
1. Verwarm de oven voor op 200 C. Bestrooi de lamsrack rondom met zout en peper. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en braad de lamsrack rondom bruin aan. Leg de lamsrack in een braadslee en schuif in de oven. Braad de lamsrack afhankelijk van de grootte in 20-25 minuten bruin; steek een thermometer in het dikste stuk van het vlees (let erop dat de thermometer het bot niet raakt). Als de temperatuur 55-58 C aangeeft is het vlees rosé.
2. Dep intussen de blokjes aardappel goed droog met keukenpapier. Verhit in een grote koekenpan de olie samen met de boter. Voeg de blokjes aardappel en rozemarijn toe en bak ze op matig vuur 15-20 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn. Schep ze regelmatig om.
3. Neem het vlees uit de oven en laat 5-10 minuten voor het aansnijden rusten onder aluminiumfolie. Neem de aardappeltjes uit de pan en bestrooi met zout en peper. Serveer met de lamsrack en een grote gemengde salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten