23 december

Enchiladas

Heerlijk vakantie, kan ik eindelijk een beetje bijkomen. Ik heb jammergenoeg wel huiswerk.... Maar dat ga ik pas donderdag doen heb ik bedacht :) . Vandaag ben ik met mijn moeder nog even gaan kerstshoppen, dat lukte natuurlijk niet echt omdat ik erbij was (ze wilde nog wat cadeautjes voor mij kopen), maar het was wel gezellig. Ik mocht kiezen wat we aten: enchiladas. Om al een beetje in de kerststemming te komen hebben we weer een kerstfilm gekeken (er zijn er hier honderden op On Demand, een soort videoteek op onze tv). We hebben uiteindelijk Deck the Halls gekeken.






Enchiladas met bonen

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten


2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 chipotle-peper in adobo-saus (VS, blikje), fijngehakt (of 1 tl (gerookt) pikant paprikapoeder)
1 kleine courgette, in blokjes van 1 cm
1 paprika, in blokjes van 1 cm
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 blik kidneybonen of zwarte bonen(400 gram), uitgelekt en afgespoeld
2 tl gemalen komijn (djinten)
8 middelgrote wraptortilla’s
125 ml crème fraîche
100 g geraspte kaas 
een handje korianderblaadjes



1. Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de knoflook en chipotle-peper of pikant paprikapoeder toe en bak 30 seconden mee.
2. Voeg de blokjes courgette en paprika toe en bak alles 2 minuten op matig vuur. Schenk de tomatenblokjes erbij. Voeg de kidneybonen en komijn toe. Schep alles goed om en laat de saus 15-20 minuten op matig vuur sudderen tot alle groenten gaar zijn en het vocht voor een groot deel is verdampt. Roer de saus af een toe door en breng op smaak met zout en peper. 
3. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Verdeel de saus over de tortilla’s. Rol ze op en leg ze met de naden naar beneden in een ovenschaal. Bestrijk ze met crème fraîche en verdeel er de geraspte kaas over. 
4. Bak de enchiladas in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin. Haal uit de oven en strooi er koriander over.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten