Japans roerbakgerecht met kip en noedels
Morgen is het eindelijk de laatste dag school voor Winter Break (de kerstvakantie). We hebben vandaag Secret Santa lootjes met mijn cheerleading team getrokken. Ik heb toch nog wel veel huiswerk, want ik heb morgen een science toets over DNA, RNA en dat soort dingen ;( . Best moeilijk.... Daarom had mijn moeder een makkelijk en snel roerbakgerecht gemaakt.
Kip-teriyaki met noedels & broccolo
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten
250 g Japanse sobanoedels (of Chinese eiermie)
2 el zonnebloemoloie
2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
400 g kippendijenvlees of kipfilet, in reepjes
250 g champigons, in plakjes
500 g broccoliroosjes
4-6 el teriyakisaus
3 bosuitjes, in ringen
1 el sesamzaad
1. Bereid de sobanoedels (of mie) volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de noedels af en spoel ze onder koud water.
2. Verhitten de olie in een wok en bak de kipreepjes 2 minuten op hoog vuur. Voeg de gember en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Meng er de champignons door en roerbak alles 2-3 minuten. Voeg de broccoli en teriyakisaus toe en roerbak alles nog 1-2 minuten tot de broccoli beetgaar is.
3. Meng er tenslotte de soba (of mie) door en roerbak alles nog 1-2 minuten. Meng er de bosuitjes door. Proef en voeg eventueel nog extra teriyakisaus en wat zout en peper toe. Strooi het sesamzaad erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten