Gnocchi uit de oven
Laatst hebben we weer gnocchi op de markt gekocht, want die vind ik super lekker! Mijn moeder bedacht dat het misschien wel leuk was om er een keer een ovengerecht mee te maken. Ik vond het extra lekker door de kaas!
Gegratineerde gnocchi
Vegetarisch hoofdgerecht: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
1 blik tomaten (400 g)
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
een scheutje droge witte wijn
1 tl gedroogde oregano
een flinke hand lekkere olijven zonde pit
600-700 g gnocchi (kant-en-klaar)
een handje bladpeterselie, fijngehakt
75 g geraspte pittige kaas
Extra: staafmixer of blender
1 Verwarm de oven voor op 200C. Pureer met een staafmixer of in een blender de tomaten uit blik. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de gepureerde tomaten, wijn, oregano en olijven toe. Laat alles 10-15 minuten op matig vuur inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.
2 Breng een pan met water en wat zout aan de kook en voeg de gnocchi toe. Kook de gnocchi ca. 3 minuten of tot ze naar boven komen drijven, want dan zijn ze gaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en schep ze door de tomatensaus.
3 Schep de gnocchi met saus in een ovenschaal. Strooi er de kaas over en zet 15-20 minuten in de oven tot de kaas mooi goudbruin is. Strooi er peterselie en versgemalen peper over. Lekker met een rucolasalade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten