17 december

Indiase pompoensoep met linzen

Vanavond had ik weer een game. Als we 's avonds een game hebben, gaan we met mijn cheerleading team overdag meestal verkleed naar school. Soms dragen we gewoon ons uniform, maar vandaag moesten we allemaal 90's  Grunge...Ik had geen idee wat het was, dus ik heb wat afbeeldingen op internet opgezocht. Mijn moeder had gelukkig nog wat dingen van vroeger in de kast, zoals hele lange sokken tot over je knie. Ik vind het een heel raar idee dat mijn moeder daar vroeger in heeft gelopen :). Voor de game heb ik deze hele lekkere soep gegeten! 






Indiase pompoen-linzensoep

Vegetarische maaltijdsoep, 6 personen
Bereidingstijd: 25-30 minuten

1 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 el Indiase milde currypasta (pot, Patak’s)
1 kg flespompoen, zaden verwijderd en in blokjes
1 blik kokosmelk (400 g)
1 liter warme groentebouillon
2 blikken bruine linzen (à 400 g), uitgelekt en afgespoeld
een handje koriander, voor de garnering
zure room of Griekse yoghurt, voor de garnering
Extra: staafmixer

1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de currypasta toe en bak kort mee. 
2. Meng de blokjes pompoen erdoor en schenk de kokosmelk en bouillon erbij. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep zachtjes 15-20 minuten koken of tot de pompoen gaar is.
3. Pureer de soep met een staafmixer. Meng de linzen erdoor en laat nog 3-4 minuten zachtjes meekoken. Schenk de soep in kommen en garneer met koriander en een lepel zure room of Griekse yoghurt. Lekker met naan- of pitabrood.

TIP Voor deze soep hoef je de flespompoen niet eerst te schillen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten