16 december

Koftes met spinazie-pilav

Nog een week school en dan hebben we vakantie!!! Ik heb er heel veel zin in want we gaan Oud & Nieuw in NY vieren. Vandaag had ik het nog even druk met huiswerk. Ik heb het keuzevak Fotografie en moest Shape & Form foto's maken. Best lastig, want we werken met een ouderwetse camera met een filmrolletje, dus het moet in een keer goed. Ik vond dit een lekker gerecht (vooral de gehaktballetjes ;)), ook al zaten er rozijnen door de pilav. Flo houdt helemaal niet van zoete dingen door haar eten, dus zij heeft alle rozijnen eruit gehaald. Dat vond mijn vader minder leuk.... 


Vrede op aarde :)

Koftes met spinazie-pilav  

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

200 g wilde en witte rijst
300 g verse spinazie
1 snee witbrood, korst verwijderd
scheutje melk
1 ei
1 tl gemalen komijn
2 tenen knoflook, fijngehakt
500 g rundergehakt
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 el rozijnen
50 g geroosterde pijnboompitten
tzatziki, om erbij te serveren ( zie recept op 31 augustus)

1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Snijd de spinazie met een groot mes in reepjes.
2. Week het brood even in de melk. Knijp het brood uit en meng het samen met het ei en de komijn en de helft van de knoflook door het gehakt. Voeg zout en peper toe en vorm van het gehaktmengsel kleine worstjes.
3. Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes in ca. 8 minuten gaar en rondom bruin. Haal van het vuur en houd ze met een deksel op de pan warm.
4. Verhit 1 el olie in een andere koekenpan en fruit de ui en de rest van de knoflook 2 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak mee tot deze is geslonken. Voeg de rijst, rozijnen en pijnboompitten toe en bak alles al omscheppend 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de pilav met de koftes en tzatziki.

TIP De pilav is ook lekker met basmati- of zilvervliesrijst. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten