15 december

Burrito's met kip en rijst

Vandaag hebben we na de Nederlandse School een kerstboom gehaald. De bomen zijn hier op de een of andere manier veel mooier dan in NL. Ze lijken bijna nep! Het zijn echt kerstbomen zoals je ze in Amerikaanse films ziet. We hebben er 400 lichtjes inzitten! Mijn moeder wilde de burrito's (of wraps) die we laatst hadden afgehaald ook eens zelf maken. Het was heel lekker, alleen waren ze een beetje klein. We hebben met z'n allen een kerstfilm bij het eten gekeken: A Christmas Carol, met Jim Carrey.





Burrito’s met kip en rijst

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten

250 g basmatirijst
2 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
500 g kipfilet of kippendijenvlees, in reepjes
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes
2 tomaten, in blokjes
1 tl gemalen komijn
1 tl (pikant) paprikapoeder
8 bloemtortilla’s
100 g belegen kaas
evt. tabasco, om erbij te serveren

1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
2. Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de kip toe en bak 2-3 minuten mee. 
3. Meng er de paprika, tomaten, komijn, paprikapoeder en wat zout en peper door. Bak alles 3-4 minuten tot de kip gaar is.
4. Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schep wat rijst op het midden van de tortilla’s. Verdeel het kipmengsel erover. Strooi de kaas erover en rol de tortilla’s op. Serveer er voor liefhebbers tabasco bij. Lekker met een ijsbergsalade.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten