26 december

Shepherd's Pie met mosterdpuree

In Amerika bestaat Tweede Kerstdag niet echt, dus alle winkels zijn gewoon open. Het is overal wel rustig. En natuurlijk begon het vandaag een dag na kerst pas te sneeuwen. Helaas bleef het niet lang liggen en vervolgens heeft het de hele dag keihard geregend. Mijn vader had gelezen dat er een nieuwe markt met allemaal restaurantjes was ergens in DC (een overdekte markt binnen). We zijn erheen gegaan, maar er was bijna niemand. Niet zo gezellig! We hebben er even oesters gegeten en hele vieze crabcakes (we hebben ze laten staan). 's Avonds was het tijd voor Comfort Food en iets vegetarisch na al dat vlees met kerst (en die vieze krab). Mijn vader heeft dit gemaakt (een recept van mijn moeder uit Hoge Hakken Lekker Vega). Mmmm. Toe hebben we nog een stukje van de superlekkere chocotaart van gisteren gekregen. 




Vega Shepherd's Pie met mosterdpuree

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25-30 minuten, plus 20 minuten oventijd.

1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, in boogjes
1 rode paprika, in blokjes
1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
scheut rode wijn
1 blik linzen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
3 el versgeraspte parmezaanse kaas
2 el fijngehakte bladpeterselie
Voor de mosterdpuree:
1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
flinke scheut  melk
een klont boter
1 el grove mosterd
Extra: stamper of pureeknijper

1. Verwarm de oven voor op 200 C. Verhit de olie in een ruime pan. Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de bleekselderij, paprika, en rozemarijn toe en bak 2 minuten op matig vuur mee. Schenk er de tomatenblokjes en wijn erbij en laat zonder deksel 10-15 minuten zachtjes koken. Meng er de linzen door en laat enkele minuten meekoken. Breng op smaak met zout en peper.
2. Kook intussen de aardappels in ruim water met wat zout in 15 minuten gaar. Giet af en pureer de aardappels met een stamper of pureeknijper. Verwarm de melk tot lauwwarm in een pannetje. Schenk de melk bij de aardappels en meng er de boter en mosterd door. Roer alles tot je een smeuïge puree hebt. Breng op smaak met zout en peper. 
3. Schep het linzenmengsel in een ovenschaal. Verdeel er de puree over. Strijk de bovenkant glad. Strooi de parmezaanse kaas erover. Bak de shepherd's pie in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin. Strooi er wat peterselie over. Lekker met een salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten