week 6

Pasta met tuinbonen, munt & pecorino


Deze week is mijn beugel weer bijgesteld en ik heb er erg veel last van. Mijn moeder heeft daarom zachte dingen gemaakt, zoals deze pasta. Ze moest dit recept toch even voor Elle Eten testen, dus dat kwam mooi uit. Ik moet mijn beugel nog 4-6 maanden. Grrrr.... Eerst zeiden ze dat ik nog maar 2 maanden moest, maar nu moet ik dus toch weer langer.  



Pasta met tuinbonen, munt en pecorino


Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

400 g spaghetti of tagliatelle  
1 el olijfolie 
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 kleine courgette, in blokjes van 1 cm
200 g tuinbonen (diepvries)
een klont boter 
een stukje pecorino 
10-12 blaadjes verse munt, in ragfijne reepjes
Extra: fijne rasp, keukentang

1. Kook de spaghetti of tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit intussen de olie in een grote koekenpan (groot genoeg om later ook de spaghetti bij te doen) en fruit de ui en knoflook 2-3 min op matig vuur.
2. Voeg de blokjes courgette toe en bak ze al omscheppend 3 min mee tot ze zacht zijn. Meng er op het laatst de bevroren tuinbonen door en bak ze 1-2 min zachtjes mee tot ze ontdooid en warm zijn. Voeg wat zout en peper toe.
3. Giet de spaghetti af, maar bewaar wat van het kookvocht. Meng de spaghetti met behulp van een keukentang door de courgette en tuinbonen.
4. Meng er een soeplepel van het warme kookvocht en een klont boter door. Rasp er flink wat van de pecorino over en schep alles met de keukentang goed om. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. 
5. Verdeel over diepe voorverwarmde borden en strooi er de munt over. Rasp er nog wat extra kaas over.


TIPS & TRICS
-       Je maakt de spaghetti fluweelzacht, samenhangend en lekker door er op het laatst boter, kookvocht en geraspte kaas door te mengen. Doe je dit niet, dan is het resultaat een losse en tamelijk oninteressante pasta.

-       Pecorino, een pittige harde Italiaanse schapenkaas, geeft deze spaghetti een lekkere en bijzondere smaak. Parmezaanse kaas en Grana Padano zijn minder uitgesproken, maar kun je eventueel ook gebruiken.

-       Vervang de tuinbonen eventueel door doperwten. Rasp er op het laatst nog wat citroenschil over (alleen het geel).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten