13 december


Broccoli-spinaziesoep

Ik vind dit een hele lekkere soep. Vooral de broodjes met kaas erop zijn erg lekker!!! Mijn vader had een kerstborrel vanavond, dus we aten met z'n drietjes. Mijn moeder mag deze soep vaker maken.




Broccoli-spinaziesoep met blauwe-kaascroutons

Vegetarische maaltijdsoep, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

1 el olijfolie, plus extra
1 ui, gesnipperd
500 g broccoli, in roosjes
300 g kruimige aardappel, geschild en in blokjes
1,2 liter warme groentebouillon
2-3 flinke handen verse spinazie
125 ml crème fraîche
8 sneetjes stokbrood, plus extra
100 g blauwe kaas (bijv. gorgonzola)
Extra: staafmixer

1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de broccoli en aardappel toe. Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep op matig vuur 10-15 minuten koken tot de aardappel gaar is. 
2. Meng er de spinazie door en kook kort mee tot de groente is geslonken. Pureer de soep met een staafmixer. Meng er de crème fraîche door en breng op smaak met zout en versgemalen peper. 
3. Rooster de sneetjes stokbrood in een broodrooster (of onder de ovengrill) goudbruin. Sprenkel wat olijfolie erover en verkruimel de kaas erover. Schenk de soep in kommen en leg in elke kom 2 kaascroutons. Serveer er nog extra stokbrood bij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten