week 18

Caesar Salad

We hebben op koninginnedag 60 dollar met onze nagelstudio op de vrijmarkt opgehaald!! het was leuk om te doen, we hadden veel klanten. Mensen konden kiezen tussen nagels met een Holands vlaggetje en nagels met neon-oranje nagellak met een getekend kroontje erop. De laatste was het populairst. Wel fijn, want die was minder werk dan het vlaggetje ;). We aten deze week een van mijn lievelingssalades: Caesar Salad. 



Caesar Salad met Avocado 


Maaltijd)salade,  4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

1/2 echt lekker stokbrood
2-3 el olijfolie
mespunt cayennepeper
3 flinke kroppen Romaine sla  (zie tip)
2 rijpe avocado's, gepeld, pit verwijderd en in plakjes
een stukje Parmezaanse kaas 
Voor de dressing:
6 ansjovisfilets (blikje), fijngehakt
1 flinke teen knoflook
2 eidooiers
1 tl lekkere mosterd
sap en rasp (alleen het geel) van 1/2 citroen
75 ml olijfolie
Extra: vijzel, rasp

Verwarm de oven voor op 200C. Scheur het stokbrood in stukjes (de korst hoeft er niet vanaf). Leg de stukjes brood op een bakplaat en meng er de olijfolie, cayennepeper en wat zout door. Bak de croutons in de oven in 10-12 min knapperig en goudbruin; schep ze af en toe om. 
2 Wrijf intussen voor de dressing in een vijzel de ansjovis met de knoflook fijn. Klop in een kommetje de eidooiers los en meng er het ansjovismengsel, de mosterd en citroensap en -rasp door. Voeg nu heel geleidelijk en al kloppend de olijfolie toe. Blijf kloppen tot je een dikke, romige saus hebt. Proef en breng op smaak met zout en peper.
3 Neem de croutons uit de oven.  Scheur de sla in stukken. Meng in een grote schaal de sla met de dressing. Let erop dat alle blaadjes met de dressing zijn bedekt. Verdeel de avocado en croutons erover en rasp er flink wat Parmezaanse kaas over. 

TIP Met extra kip (zie foto). Bak of gril 2-3 kipfilets of kippendijen zonder bot. Snijd ze in plakjes en verdeel ze over de salade. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten