week 17

Kip Cacciatore

Mijn vader was de hele week weg, dus we aten met z'n drietjes. Mijn moeder heeft dit kipgerecht gemaakt met ingrediënten die we nog in huis hadden. Het is echt superlekker!! Verder bereiden we ons voor voor koninginnedag hier. We vieren het op de NL school met een vrijmarkt. Flo en ik maken een nagelstudio. 





Kip Cacciatore

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten, plus 30 minuten sudderen

8 (biologische) kippendijen (met of zonder bot, neem GEEN kipfilet)
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 grote gele of rode paprika, zaadjes verwijderd en in repen
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1/2 tl gedroogde chilivlokken
1 el fijngehakte rozemarijn
1 el fijngehakte oregano (of 1 tl gedroogde)
flinke scheut witte wijn
200 g gemengde paddenstoelen (bijv. kastanjechampignons, shiitake, oesterzwammen), in stukjes

1. Bestrooi de kippendijen met zout en peper. Verhit de olie in een ruime pan en bak de kippendijen rondom bruin aan. Leg ze even op een bord.
2. Bak in het bakvet de ui, knoflook en paprika ca. 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes met sap, de chilivlokken, rozemarijn, oregano toe en schenk de wijn erbij. Voeg ook wat zout en peper toe. Schep alles goed om en leg de kip in de saus.
3. Laat het gerecht met een deksel op de pan ca. 20 minuten op matig vuur sudderen; check het af en toe even.
4. Voeg de paddenstoelen toe en laat alles nog 10 minuten sudderen. Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe. Lekker met goed brood (om mee in de saus te dippen) en een salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten