Deze week konden we af en toe buiten eten. Het is nu heerlijk om buiten te eten, want er zijn nu nog geen muggen en de cicaden zijn er ook nog niet. Het schijnt dat er binnenkort namelijk cicaden komen, een soort sprinkhanen maar dan anders. Eens in de zoveel jaar komen die boven de grond. Ze schijnen niks te doen, maar het zijn er heel veel en ze maken ontzettend veel lawaai. Ik ben benieuwd.... Dit vond ik het lekkerste gerecht van de week: pasta met zalm. Het is zo gemaakt.
Pasta met zalm, broccoli en citroensaus
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten
350-400 g pasta (bijv. penne)
2 stronken broccoli, in roosjes (of zoals
op foto 2 bosjes broccolini (bimi), in stukjes)
125 ml crème fraîche
1 flinke teen knoflook, geperst
sap en geraspte schil van 1/2 bio-citroen
evt. enkele sprietjes bieslook,
fijngeknipt
200 g gerookte zalm (
bijv. Puur&Eerlijk Biologisch gerookte Schotse zalm van AH), in
stukjes
1. Kook
de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar;
voeg de laatste 3 minuten de broccoliroosjes toe en kook ze ook beetgaar.
2. Meng intussen
in een schaaltje de crème fraîche met de knoflook, citroensap en -rasp en
eventueel de bieslook. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
3. Giet pasta en
broccoli af en meng er meteen de citroensaus door. Schep er de zalm door en
verdeel over borden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten