week 16

Pasta met gerookte zalm en broccoli

Deze week konden we af en toe buiten eten. Het is nu heerlijk om buiten te eten, want er zijn nu nog geen muggen en de cicaden zijn er ook nog niet. Het schijnt dat er binnenkort namelijk cicaden komen, een soort sprinkhanen maar dan anders. Eens in de zoveel jaar komen die boven de grond. Ze schijnen niks te doen, maar het zijn er heel veel en ze maken ontzettend veel lawaai. Ik ben benieuwd.... Dit vond ik het lekkerste gerecht van de week: pasta met zalm. Het is zo gemaakt.




Pasta met zalm, broccoli en citroensaus

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten

350-400 g pasta (bijv. penne)
2 stronken broccoli, in roosjes (of zoals op foto 2 bosjes broccolini (bimi), in stukjes)
125 ml crème fraîche
1 flinke teen knoflook, geperst
sap en geraspte schil van 1/2 bio-citroen
evt. enkele sprietjes bieslook, fijngeknipt
200 g gerookte zalm ( bijv. Puur&Eerlijk Biologisch gerookte Schotse zalm van AH), in stukjes

1. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar; voeg de laatste 3 minuten de broccoliroosjes toe en kook ze ook beetgaar. 
2. Meng intussen in een schaaltje de crème fraîche met de knoflook, citroensap en -rasp en eventueel de bieslook. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
3. Giet pasta en broccoli af en meng er meteen de citroensaus door. Schep er de zalm door en verdeel over borden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten