week 14

Frittata met geitenkaas

Deze week begon school weer, dat is altijd even wennen na een week vakantie. Het lijkt wel of ik steeds meer huiswerk krijg :( . Gelukkig is cheerleader practice nu even afgelopen, dus heb ik wat meer tijd. We hebben de afgelopen week een paar keer met z'n drietjes gegeten, want mijn vader was er niet. Mijn moeder maakt dan altijd iets simpels, zoals deze frittata. Deze is gemaakt met broccoli-rabe, het lijkt op broccoli, maar ik vind het lekkerder want er zitten minder roosjes aan. Ik weet niet of je het ook in NL kunt krijgen, maar anders kun je het ook met gewone broccoli maken. 


Frittata met broccoli en geitenkaas 

Vegetarisch hoofdgerecht, 3-4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

1 bosje broccoli raab of 1 stronk broccoli
5-6 eieren
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 klein rolletje zachte geitenkaas (ca. 150 g), in plakjes
stokbrood, voor erbij

1. Snijd de broccoli raab in stukjes van 3-4 cm (of verdeel de stronk broccoli in roosjes en snijd de stelen (die kun je gewoon eten!) in kleine stukjes). Kook ze in water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze uitlekken.
2. Verwarm de ovengrill voor (zie tip). Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit de ui 3-4 minuten op matig vuur; laat niet bruin worden.
3. Klop de eieren los in een kom en meng er de broccoli, gebakken ui, zout en peper door.
4. Verhit  de rest van de olie in de pan en schenk het eimengsel erin. Laat de onderkant op matig vuur in enkele minuten stollen. Verdeel de plakjes geitenkaas over de bovenkant en schuif de omelet onder de grill. Laat de bovenkant in 2-3 minuten goudbruin en gaar worden. Bestrooi met peper en serveer met stokrood.


TIP Gebruik een pan die onder de grill kan. Wij hebben een gietijzeren pan. Een anti-aanbakpan mag niet zo heet worden, dus die moet je niet gebruiken. Je kunt de omelet ook op laag vuur met een deksel op de pan laten stollen. Je krijgt dan alleen niet die mooi goudbruine bovenkant. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten