week 13

Artisjok Ravioli

Afgelopen week hadden we eindelijk vakantie. We krijgen hier in het voorjaar maar 1 week Spring Break en daar moet je het dan tot de zomervakantie mee doen.... We zijn richting het Noorden gereden, naar de Catskills, een gebergte boven NYC. We zijn daar een dag eerder vertrokken omdat het zo koud was en nog sneeuwde....Snel dus naar NYC, waar ik het altijd heel erg leuk vind. Het was daar al voorjaar en we hebben in Central Park buiten ontbeten op een terras. De laatste dag hebben we bij Eataly (een soort markt met allemaal Italiaanse restaurants en winkels) eten voor thuis gekocht. Deze superlekkere ravioli met artisjok. Flo houdt heel erg van artisjok, dus zij kon niet wachten met eten ;).


Ravioli met tomaten-olijvensaus

Vegetarisch Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten


2 el olijfolie
2 blikken tomatenblokjes op sap (à 400 g)
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
scheutje witte wijn
1 tl gedroogde oregano
een flinke hand lekkere olijven (bijv. Taggiasche)
500-600 g lekkere verse vegetarsiche ravioli (bijv. met artisjokvulling en voorkeur gekocht bij een Italiaanse traiteur)
een stukje parmezaanse kaas


1 Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de tomaten, wijn, oregano en olijven toe. Laat alles 15-20 minuten op matig vuur inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.
Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook en voeg de ravioli toe. Kook 3-4 minuten of volgens de gebruiksaanwijzing. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en meng voorzichtig door de tomatensaus.
3  Rasp er parmezaanse kaas over. Lekker met een rucola-venkelsalade met citroenvinaigrette.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten