week 9

Chorizo met kikkererwten/ Tagliatelle met tomaat & pancetta/ Salade Caprese met aubergine 

Het allerlekkerste gerecht van de week vond ik pasta met pancetta en tomaatjes. Heel simpel, maar heeel lekker. Omdat ik niet te veel pasta's op mijn blog wil zetten, zal ik ook een paar andere leuke recepten erop zetten. 
O ja, de foto van de Salade Caprese heeft Flo voor mij gemaakt. We aten het op een dag dat ik een game had en dus pas later thuis was. Mijn moeder had wel wat van de salade voor me bewaard en het was heerlijk! 



TAGLIATELLE MET PANCETTA, TOMAATJES EN OLIJVEN

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten

350 g tagliatelle 
1 el olijfolie 
100 g pancetta, in stukjes
2 tenen knoflook,  fijngehakt
500 g cherrytomaatjes, gehalveerd
klein handje lekkere zwarte olijven zonder pit 
klein handje platte peterselieblaadjes, fijngehakt

1. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Verhit intussen in een ruime pan (groot genoeg om straks de tagliatelle bij te doen) de olijfolie en bak de pancetta in 2-3 min op matig vuur goudbruin. Voeg de knoflook, tomaten en olijven toe en bak al omscheppend 2-3 min op matig tot hoog vuur tot de tomaten net zacht zijn en het vocht vrij komt.     
2. Giet de pasta af en meng meteen door het tomatenmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over voorverwarmde borden en garneer met peterselie. Maal er nog wat verse peper over.



CHORIZO MET KIKKERERWTEN EN SPINAZIE UIT DE WOK
Hoofdgerecht, 4 personen

2 el olijfolie 
250 g chorizo, in plakjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in reepjes
2 blikken kikkererwten (à 400 g), afgespoeld en uitgelekt
300 g verse spinazie 
75 g zachte geitenkaas 

1. Verhit 1 el olijfolie in een wok en roerbak de chorizo 2-3 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1-2 min mee. Voeg de paprika toe en roerbak 1 min mee. Meng er de kikkererwten door en bak 1 min mee. 
2. Schep er tenslotte de spinazie in delen door en roerbak tot de groente net is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
3.  Verkruimel er de geitenkaas over en sprenkel er de rest van de olijfolie over.





SALADE CAPRESE MET GEGRILDE AUBERGINE

Voor- af bijgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten 

1 aubergine, in plakken van ½ cm
1 el olijfolie
3 grote tomaten, in plakken
2 bollen (buffel)mozzarella, uitgelekt en in plakken
klein stukje Parmezaanse kaas 
flinke hand basilicumblaadjes 
Voor de balsamico-dressing:
1 el balsamicoazijn 
1 teen knoflook, geperst
3 el olijfolie 

1. Verwarm de ovengrill voor. Leg de plakken aubergine op een bakplaat (of rooster) en bestrijk beide kanten met wat olijfolie. Schuif de plakken aubergine ca 10 cm onder de grill en rooster ze in 10 min goudbruin; keer ze halverwege. Neem ze uit de oven en bestrooi ze met wat zout.
2. Maak intussen de dressing. Klop in een kommetje de azijn met de knoflook, wat zout en peper door elkaar. Meng er vervolgens de olie door.
3. Verdeel de plakken aubergine, tomaat en mozzarella over een platte schaal. Rasp of schaaf er wat Parmezaanse kaas over. Garneer met flink wat basilicumblaadjes. Lekker met ciabatta. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten