Indiase curry met kip, yoghurt en amandelen
Mijn moeder moet wat makkelijke curry's testen. Ik ben normaal niet zo'n fan van curry, maar deze met kip en yoghurt vond ik wel heel lekker. Wij kunnen hier hele lekkere kip krijgen, die niet droog wordt (zie ook de tip onder het recept).
Indiase
curry met kip, yoghurt en amandelen
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten, plus 20 minuten marineren en 20 minuten kooktijd
4 el Griekse yoghurt
1,5 el milde Indiase currypasta (pot, Patak’s)
ca. 600 g(biologische) kippendijen zonder bot ( in NL oa verkrijgbaar bij de poelier, zie tip)
2 tomaten
1 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
3 el blanke amandelen
een handje verse korianderblaadjes
Extra: staafmixer met hakbeker
1. Meng in een grote kom de yoghurt met de currypasta. Snijd de kippendijen in stukken en wentel door de marinade.
2. Ontvel intussen de tomaten door ze bovenop in te
kruisen en onder te dompelen in een kom met kokend water. Laat enkele minuten
staan en trek dan de velletjes eraf. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de
zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
3. Verhit de olie in een grote pan en bak de ui en
knoflook 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de kip met yoghurtmarinade toe en bak
enkele minuten al omscheppend mee. Voeg de tomaten toe en schenk een scheutje
water erbij.
4. Laat de curry afgedekt 10 minuten op matig vuur zachtjes koken.
Neem de deksel van de pan en laat nog 8 minuten zachtjes koken.
5. Hak intussen de amandelen in de hakbeker van de
staafmixer heel fijn. Meng de fijngehakte amandelen door de saus in de pan en
laat nog 1-2 minuten koken tot de saus dikker is. Breng op smaak met zout en
peper. Strooi er koriander over. Lekker met basmatirijst en gekookte
sperziebonen.
TIP Kippendijenvlees is smaakvoller en blijft tijdens het bereiden veel sappiger dan kipfilet (dat wordt namelijk droog en taai als je het zo lang meekookt). Als je geen kippendijen zonder bot kunt krijgen, kun je ook kippenpootjes gebruiken. Stoof ze dan iets langer mee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten