2 december

Spaghetti Bolognese

Dit hebben we al vaker gegeten dit jaar, maar het is een van Flo's favoriete gerechten, dus af en toe komt het op tafel. Ik vind dat ook helemaal niet erg ;) . We laten de gehaktsaus altijd vrij lang sudderen, zodat de smaak extra lekker wordt!





Spaghetti Bolognese


Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten, plus 1 uur kooktijd.

1/2 el olijfolie
2-3 plakjes ontbijtspek of pancetta, in kleine stukjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 el fijngehakte rozemarijn of 1 tl gedroogde oregano
2 worteltjes, grof geraspt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
400 g rundergehakt
1 blikje tomatenpuree (70 g)
flinke scheut rode wijn
400 g spaghetti
versgeraspte Parmezaanse kaas
een klein handje bladpeterselie, grof gehakt

1. Verwarm de olie in een ruime pan en bak het spek 3-4 minuten op matig vuur tot het vet vrij komt en het lichtbruin ziet. Voeg de ui, knolfook, rozemarijn of oregano, wortels en bleekselderij toe en bak de groenten 5 minuten.
2. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend in enkele minuten rul. Meng er de tomatenpuree door en bak 1 minuut mee.
3. Schenk er de wijn bij en voeg ook nog een flinke scheut water toe. Zet het vuur laag en laat de saus met een deksel op de pan op laag vuur ruim 1 uur sudderen; roer af en toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.
4. Kook de spaghetti in een ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht. Meng de spaghetti met een keukentang door de gehaktsaus. Maak eventueel wat smeuïger met extra kookwater.  Schep er wat van de saus over en bestooi met kaas en peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten