1 december

Aardappel-preisoep met kerrie

Vanmorgen hadden we op de NL school Sinterklaas. We schrijven dan gedichten voor elkaar. Gelukkig had ik Flo getrokken en was het dus niet heel moeilijk om een gedicht te maken!  Toen we uit school kwamen, aten we deze soep met de lunch.




Romige preisoep met kerrie

Vegetarische maaltijdsoep, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten.

2 flinke stengels prei
1 el olijfolie
1,5 el kerriepoeder
1,2 l warme groentebouillon
125 ml slagroom
een handje koriander of platte peterselie, fijngehakt
Extra: staafmixer

1. Snijd de prei in dunne ringen. Bewaar een handje lichtgroene ringetjes voor de garnering. Verhit in een grote pan de olie en bak de preiringen 5 minuten op matig vuur. 
2. Voeg de kerrie toe en bak 1 minuut mee. Schenk de bouillon erbij en laat 10-15 minuten op matig vuur zachtjes koken. 
3. Pureer de soep met een staafmixer en meng er de slagroom door. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de soep in kommen en garneer met de achtergehouden preiringen en koriander of peterselie. Serveer met stokbrood.



TIP De volgende dag is deze soep nog lekkerder, want de smaken hebben dan de tijd gehad om goed in te kunnen trekken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten