4 december


Thaise curry met varkensvlees en aubergine 

Ik vond de Indiase curry van gisteren iets lekkerder dan deze Thaise. Maar ik hou dan ook meer van Indiaas dan van Thais eten....Bij Indiaas krijgen we vaak naanbrood erbij en dat vind ik superlekker (ik hou heel erg van brood!).  




Thaise curry met varkensreepjes en aubergine

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

2 el zonnebloemolie
500 g varkensreepjes
1 ui, gesnipperd
1,5-2 el Thaise rode currypasta (potje)
1 kleine aubergine (ca. 300 g), in blokjes van 2-3 cm
1 blik kokosmelk (400 g)
200 g peultjes, schoongemaakt
een klein handje munt of koriander, grof gehakt

1. Verhit 1 el olie in een grote pan of wok en roerbak de varkensreepjes 2-3 minuten op hoog vuur. Schep het vlees even op een bord.
2. Verhit de rest van de olie en bak de ui 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut mee. Meng de blokjes aubergine erdoor en schenk de kokosmelk erbij. Laat de aubergine op matig vuur afgedekt 10 minuten zachtjes koken tot de groente net zacht is maar nog niet uit elkaar valt; roer regelmatig. 
3. Voeg de peultjes en varkensreepjes toe en kook 3-4 minuten zachtjes mee tot de peultjes warm maar nog knapperig zijn. Strooi er munt of koriander over. Serveer de curry met pandanrijst (jasmijnrijst).

TIP: In plaats van reepjes varkensvlees kun je ook kipfilet of - lekkerder- kippendijenvlees nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten