Mijn moeder moest naar een informatieavond over Flo's kamp op school (ze gaat in januari 3 dagen op kamp), dus we aten met mijn vader. Dit kippotje moest mijn moeder testen. Wel lekker, alleen vond ik de prei iets te zacht.
Italiaans kippotje met prei, aardappel en
tomaat
Hoofdgerecht, 4 personen
3 stengels prei
4-6 kippendijen zonder bot of 8 drumsticks
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 tl gedroogde oregano
scheut witte wijn
2 grote aardappels, geschild en in blokjes van 1-2 cm
1. Snijd het harde groene gedeelte van de stengels prei af en snijd de prei in
stukken van ca. 5 cm. Spoel goed onder koud stromend water. Bestrooi de kippendijen of drumsticks met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de drumsticks rondom bruin aan. Neem
ze uit de pan.
2. Bak in het bakvet de knoflook 30 seconden. Voeg de tomatenblokjes en
oregano toe en schenk er wat witte wijn bij.
Breng aan de kook en leg de drumsticks erin. Zet het vuur lager en laat
10 minuten op matig vuur met een deksel schuin op de pan zachtjes koken.
3. Voeg de
aardappelblokjes en stukken prei toe en laat nog 10-15 minuten zachtjes koken
of tot de aardappel gaar is. Schep het geheel af en toe om en voeg eventueel
een klein scheutje water toe als het te droog dreigt te worden. Lekker met
knapperig brood.
Bereidingstijd: 30-35 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten