28 november

Kippotje met prei

Mijn moeder moest naar een informatieavond  over Flo's kamp op school (ze gaat in januari 3 dagen op kamp), dus we aten met mijn vader. Dit kippotje moest mijn moeder testen. Wel lekker, alleen vond ik de prei iets te zacht. 





Italiaans kippotje met prei, aardappel en tomaat

Hoofdgerecht, 4 personen

3 stengels prei
4-6 kippendijen zonder bot of 8 drumsticks
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 tl gedroogde oregano
scheut witte wijn
2 grote aardappels, geschild en in blokjes van 1-2 cm

1. Snijd het harde groene gedeelte van de stengels prei af en snijd de prei in stukken van ca. 5 cm. Spoel goed onder koud stromend water.  Bestrooi de kippendijen of drumsticks met zout en peper. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de drumsticks rondom bruin aan. Neem ze uit de pan.
2. Bak in het bakvet de knoflook 30 seconden. Voeg de tomatenblokjes en oregano toe en schenk er wat witte wijn bij.  Breng aan de kook en leg de drumsticks erin. Zet het vuur lager en laat 10 minuten op matig vuur met een deksel schuin op de pan zachtjes koken. 
3. Voeg de aardappelblokjes en stukken prei toe en laat nog 10-15 minuten zachtjes koken of tot de aardappel gaar is. Schep het geheel af en toe om en voeg eventueel een klein scheutje water toe als het te droog dreigt te worden. Lekker met knapperig brood.

Bereidingstijd: 30-35 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten