Tagliatelle met prei en gerookte zalm
Zo vind ik prei lekkerder dan gekookt. Dit is een supersnel gerecht voor door de week. Ik vind gerookte zalm wel lekker (ik hou niet zo van gebakken zalm). Het is best moeilijk om goeie gerookte zalm te vinden, het smaakt vaak naar aarde (dat heet gronderig, zegt mijn vader ;)). En dat is echt niet lekker. Wij kopen hier meestal zalm met een keurmerk (zo weet je dat de vis niet allemaal vieze dingen te eten heeft gekregen). In NL kun je die ook vast krijgen.
Tagliatelle met prei en gerookte
zalm
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten
1 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
300 g preiringen (evt. panklaar)
350 g tagliatelle
125 ml crème fraîche
sap en geraspte schil van 0,5 citroen
200 g gerookte zalm (bij voorkeur met MSC keurmerk) , in reepjes
1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de knoflook en prei op matig
vuur 5-6 minuten.
2. Kook intussen de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Meng
in een kommetje de crème fraîche met het citroensap en de citroenrasp. Voeg zout
en peper naar smaak toe.
3. Giet de pasta af en meng direct met de prei, het crème-fraîchemengsel en de
zalm. Verdeel over diepe borden en maal er verse peper uit de molen over.
Hoi Rosa,
BeantwoordenVerwijderenWat een leuke blog heb je. De gerechten zien er altijd lekker uit en ik ga er zeker een paar proberen. Dit recept heb ik al gemaakt en ik vond het zo lekker dat ik het op mijn blog heb gezet. Ik hoop dat je dat goed vindt.Uiteraard heb ik erbij gezet dat het van jouw blog vandaan komt.
Groet, Martine