27 november

Quiche met prei en champignons

Ik had superveel huiswerk vandaag, want ik moet voor Engels een research schrijven over Margaret Bourke-White. Zij was een hele beroemde fotograaf. Ik vind het een hele interessante vrouw, maar het is heel veel werk om erover te schrijven....Volgende week moet ik er ook een power point over maken.  Mijn moeder moet wat makkelijke recepten met prei testen, dus dat gaan we de komende week denk ik veel eten. Deze taart was wel lekker. 







Quiche met prei en champignons

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten, plus 35-45 oventijd en rusten

2 el olijfolie
250 g champignons, schoongeveegd en in plakjes
300 g prei, in ringen
2 eieren
125 ml slagroom
125 ml melk
100 g geraspte gruyère
Voor het deeg:
200 g volkorenmeel of bloem
100 g koude boter, in blokjes
1/2 tl zout
1 eidooier
Extra: ingevette quichevorm (24 cm doorsnee), bakpapier, steunvulling (bakknikkers, droge peulvruchten, etc)

1. Maak eerst het deeg. Wrijf in een kom met je vingers de bloem met de boter tot kruim. Meng ½ tl zout, het eigeel en 1-2 el koud water erdoor. Kneed snel tot een samenhangend deeg. Vorm er een dikke worst van en laat minimaal 30 min verpakt in plasticfolie in de koelkast rusten.
2. Verwarm de oven tot 200°C. Snij het deeg in dunne plakjes van 2-3 mm dik en beleg de vorm ermee; druk de plakjes goed tegen elkaar aan. Bekleed het deeg met een stuk bakpapier en leg er de steunvulling op. Bak de bodem in het midden van de oven 12 minuten. Neem uit de oven en verwijder het bakpapier en de steunvulling. Zet de bodem nog 5 min in de oven.
3. Verhit intussen de olie in een ruime koekenpan en bak de champignons al omscheppend 3-4 minuten. Voeg de ringen prei toe en bak ze op matig vuur 5 min mee of tot ze zacht zijn.
4. Klop in een grote kom de eieren los en meng er de slagroom en melk door. Voeg het preimengsel en de kaas toe en schep alles goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe. 
5. Schenk het preimengsel in de taartvorm. Bak de quiche in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Laat de quiche voor het aansnijden 5-10 minuten staan. Lekker met een gemengde salade.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten