Mexicaanse gehakt met tortilladakje
Vandaag heb ik gekookt!!! Dat was alweer even geleden. Ik vond het erg leuk om te doen. Dit gerecht hadden we al een tijdje niet gegeten en dus heb ik dit gemaakt. Het is een recept van mijn moeder.Ik hou heel erg van Mexicaans eten en Flo ook, dus dat komt mooi uit. Het is niet moeilijk om te maken.
Mexicaanse ovenschotel met
gehakt en tortillachips
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten, plus 15-20 minuten oventijd
1 el olijfolie
1 el olijfolie
2 tenen knoflook
350 g rundergehakt
1 courgette, in blokjes
1 paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 blik kidneybonen (400 g) uitgelekt en afgespoeld
2 tl gemalen komijn
1 tl (pikant) paprikapoeder
150 g tortillachips naturel
100 g geraspte belegen kaas
handje koriander, voor de garnering
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie in een
ruime pan en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg
het gehakt toe en bak in enkele minuten rul.
2. Voeg de courgette en paprika toe en bak 4 minuten mee. Meng er de tomatenblokjes, kidneybonen, komijn en paprikapoeder door en laat op matig vuur 10 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper.
3. Schep de groenten in een ovenschaal en verdeel er de tortillachips over. Strooi er de kaas over. Zet 15-20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is. Garneer met koriander.
2. Voeg de courgette en paprika toe en bak 4 minuten mee. Meng er de tomatenblokjes, kidneybonen, komijn en paprikapoeder door en laat op matig vuur 10 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper.
3. Schep de groenten in een ovenschaal en verdeel er de tortillachips over. Strooi er de kaas over. Zet 15-20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is. Garneer met koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten