25 november

Zuurkoolschotel met chorizo

Morgen moeten we weer naar school :(.  We aten iets heel eenvoudigs, want iedereen was druk vandaag met van alles. De chorizo was best pittig, maar dat vond ik wel lekker bij de zuurkool.






Zuurkoolschotel met chorizo, appel en aardappel

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten, plus 20-25 minuten oventijd.

750 g vastkokende aardappels
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
150 g chorizo (van een worstje), vel verwijderd en in plakjes 
2 appels, geschild en in blokjes
1 pak zuurkool (500 g), uitgelekt
een klein scheutje slagroom
100 g geraspte belegen kaas

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Kook ze in water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
2. Verhit intussen de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de chorizo toe en bak 2 minuten mee. Voeg de appel toe en bak 1 minuut mee. 
3. Meng er de zuurkool door en voeg een scheutje slagroom toe. Laat de zuurkool afgedekt op laag vuur 10 minuten stoven. 
4. Schep de zuurkool in een ingevette ovenschaal. Verdeel de plakjes aardappel dakpansgewijs over de zuurkool. Strooi er de kaas over en bak in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.

Tip: Je kunt dit gerecht ook met rookworst in plaats van chorizo maken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten