31 oktober

Halloween: Bloody Soup with Popping Eyeballs and Worms

Vorig jaar hadden we deze soep ook gemaakt. Dat was een succes, dus we hebben hem weer gemaakt. Flo had alles versierd voor het griezeldiner. Ik heb niet heel veel aan Halloween kunnen doen, want ik had veel huiswerk en ik voel me niet zo lekker. We zijn wel nog even in de buurt naar een Haunted House gaan kijken. De bewoners van dat huis decoreren hun huis elk jaar anders. Dit jaar was het thema Hellection 2012



Bloody Soup with Popping Eyeballs & Worms


Soep, 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

1 el olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 liter groenten- of kippenbouillon
1 laurierblaadje
50 g spaghetti
Voor de popping eyeballs:
12 bolletjes mini-mozzarella
6 groene olijven met piment
Extra: staafmixer

1. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook  1-2 minuten. Voeg de tomatenblokjes en het laurierblaadje toe. Schenk de bouillon in de pan. Breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. 
2. Verwijder het laurierblaadje. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de pasta toe en kook 8-10 minuten zachtjes mee tot de pasta gaar is. Breng op smaak met zout en peper. 
3. Maak met de punt van een scherp mes een klein 'gaatje' in de mozzarellabolletjes; hol de gaatjes een klein beetje uit. Snijd e olijven doormidden en druk de in de gaatjes.
4. Schep de soep met spaghettislierten in kommen en verdeel de oogballen erover. Serveer met brood.  





The Haunted House



Hellection was het thema
    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten