30 oktober

Sandy overleefd: Leftover dinner

Gelukkig hebben wij niet al te veel last van Sandy gehad. De wind was wel heel erg hard, dat vond ik best eng. Maar de bomen in onze tuin staan nog en de stroom is niet eens uitgevallen!!! Het was veel minder erg dan de storm die we afgelopen zomer hadden. Toen zaten we zes dagen zonder stroom! In NY is het wel heel erg....Net als veel Amerikanen hadden we natuurlijk veel eten in huis gehaald. Mijn vader had een etentje, dus we aten met z'n drietjes. Mijn moeder heeft weer haar succotash met eitjes gemaakt (gerecht uit het zuiden van de VS). Dat vinden Flo en ik superlekker!





Succotash met eitjes

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

2 el olijfolie
500 g ongeschilde (rode) aardappeltjes, in blokjes van 1 cm
1 rode paprika, in blokjes
1 kleine courgette, in blokjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl (gerookt) paprikapoeder
150 g maiskorrels (bij voorkeur vers of uit de diepvries)
4 eieren
een handje bladpeterselie, fijngehkat

1. Verhit de olie  in een ruime koekenpan en bak de aardappels al omscheppend ca. 10 minuten tot ze bijna gaar zijn. 
2. Voeg paprika, courgette,knoflook, paprikapoeder, zout en peper toe en bak alles nog ca. 4 minuten. Voeg de  maïskorrels toe en bak kort mee. 
3. Maak vier kuiltjes in het mengsel en breek boven elk kuiltje een eitje. Leg een deksel op de pan (of dek af met aluminiumfolie) en laat de eitjes op laag vuur in enkele minuten stollen. Bestrooi met fijngehakt bladpeterselie, zout en peper. Lekker met een salade en stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten