29 oktober

Sandy & Pasta Bolognese

We moesten vandaag binnenblijven in verband met Hurricane Sandy. De scholen zijn hier dicht. Mijn vader is gelukkig ook thuis. Ik vond het best spannend, maar ook wel gezellig. Mijn ouders hadden al vroeg de pastasaus gemaakt, want de kans is groot dat we stroom verliezen. De elektriciteitskabels lopen hier boven de grond en als er een boom op valt, zitten we zonder stroom. Het gebeurt wel vaker, dus inmiddels hebben we van alles in huis voor als er een power outage is: noodlampjes, een campinggasje, heeeeel veel batterijen en zaklampen. We hebben bij de tv gegeten en zagen dat Sandy waarschijnlijk iets noordelijker aan land komt. Toch slapen we voor de zekerheid maar in de kelder (daar is onze logeerkamer), want er staan een paar grote bomen in onze tuin.


We eten bij het laatste nieuws over Sandy


Pasta Bolognese

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten, plus 1 uur kooktijd.

1/2 el olijfolie
2-3 plakjes ontbijtspek of pancetta, in kleine stukjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 worteltjes, grof geraspt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
400 g rundergehakt
1 blikje tomatenpuree (70 g)
1 tl gedroogde oregano
flinke scheut rode wijn
400 g pasta, bijv. rigatoni of penne
versgeraspte Parmezaanse kaas
een klein handje bladpeterselie, grof gehakt

1. Verwarm de olie in een ruime pan en bak het spek 3-4 minuten op matig vuur tot het vet vrij komt en het lichtbruin ziet. Voeg de ui, knolfook, wortels en bleekselderij toe en bak de groenten 5 minuten.
2. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend in enkele minuten rul. Meng er de tomatenpuree en oregano door en bak 1 minuut mee.
3. Schenk de wijn erbij en voeg ook nog een flinke scheut water toe. Zet het vuur laag en laat de saus met een deksel op de pan op laag vuur ruim 1 uur sudderen; roer af en toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.
4. Kook de pasta in een ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet de pasta af en meng door de saus. Verdeel de pasta over borden en bestooi met kaas en peterselie.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten