14 november

Mini-omeletjes en naanpizza

Vandaag kregen we nog een keer een tapa. Het was wel lekker: kleine omeletjes met spinazie, aardappel en tomaat. Daarna was mijn moeder de tapas even zat en heeft ze iets heel makkelijks voor ons gemaakt: naan-pizza met basilicum. Mmmm! 



Mini-omeletjes met aardappel en spinazie

Vegetarische tapa, 12 stuks

1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
250 g aardappel, geschild en in blokjes van 1 cm
150 g bladspinazie, grof gesneden
4 eieren
4 zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en reepjes
6 kerstomaatjes, gehalveerd
Extra: ingevet siliconen muffinvorm met 12 uitsparingen, 12 cocktailprikkers

1. Verwarm de oven voor op 175°C. Verhit de olie in een kleine koekenpan en fruit de ui 2 minuten. 
2. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze 1 minuut mee. Voeg een klein scheutje water toe en laat de aardappel op laag vuur in ca. 10 minuten gaar stoven; roer af en toe. Voeg de spinazie in delen toe en bak mee tot de groente net is geslonken. Breng op smaak met zout en flink wat versgemalen peper.
3. Klop in een kom de eieren los en schep het aardappelmengsel erdoor. Verdeel het mengsel over de uitsparingen van de muffinvorm. Bak 12-15 minuten in het midden van de oven tot de omeletjes gaar zijn. 
4. Neem ze uit de oven, laat ze afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Leg op elk omeletje een reepje zongedroogde tomaat en een halve kerstomaat, zet vast met een prikker. 





Snelle naanpizza's

Licht hoofdgerecht of lunchgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten, plus 10 minuten oventijd

1 blik tomatenblokjes(400 g)
1 teen knoflook, geperst
4 afbak (volkoren) naanbroden,naturel
2 geroosterde paprika's (pot), in repen
12 bolletjes mini-mozzarella (bocconcini)*
een stukje Parmezaanse kaas
12 kerstomaatjes, gehalveerd
een handje basilicum
1 teen knoflook
een flinke scheut olijfolie
Extra: grove rasp, vijzel

*In De VS zijn de bocconcini vaak wat groter, gebruik er 6 en snijd ze doormidden.

1. Verwarm de oven voor op 200 C. Laat het blik tomaten in een zeef uitlekken (het sap gebruik je niet). Meng in een kommetje de tomaten met de knoflook, zout en peper.
2. Verdeel het tomatenmengsel over de naanbroden. Leg er de paprikarepen en mozzarella-bolletjes op. Rasp er met een grove rasp flink wat Parmezaanse kaas over.Verdeel er de kerstomaatjes over.
3  Schuif de naanpizza's in de oven en bak ze 8-10 minuten tot de kaas is gesmolten. Wrijf intussen de basilicum met de olie, knoflook en wat zout in een vijzel fijn. 
4. Neem de pizzaatjes uit de oven en verdeel er de basilicumolie over. Maal er nog wat peper uit de molen over. Lekker met een gemengde salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten