13 november


Tonijnkoekjes met citroenroom

Mijn vader had een diner vanavond, dus we aten met z'n drietjes. Dit is eigenlijk een tapa, maar we aten het als hoofdgerecht met een grote salade en wat stokbrood erbij. Ik vind tonijn heel erg lekker, maar vind het wel heel erg dat de vis met uitsterven wordt bedreigd!  Koop dus tonijn met een keurmerk! Dat is wel wat duurder, maar als je het niet elke dag eet, is dat voor een keertje niet zo erg ;).




Tonijnkoekjes met citroenroom

Warme tapa, 12 stuks
Bereidingstijd: 25 minuten, plus 10-15 minuten rusten

3 blikjes tonijn op water, uitgelekt
2 sneetjes oud witbrood, korst verwijderd en verkruimeld
2 eieren
1 el fijngehakte bladpeterselie
geraspte schil van 1 citroen (alleen het geel)
2 el mayonaise
2 el bloem
2-3 el olijfolie
Voor de citroenroom:
2 el zure room
2 el mayonaise
1,5 el citroensap, plus 1 tl citroenrasp (alleen het geel)
2 bosuitjes
1/2 el kappertjes, uitgelekt

Maak in een kom de tonijn met een vork fijn. Meng er het broodkruim door en wrijf alles met je vingertoppen zo fijn mogelijk. Voeg de eieren, peterselie, citroenrasp, mayonaise, zout en flink wat versgemalen peper toe en meng alles goed. Vorm van het tonijnmengsel met vochtige handen 12 kleine platte ‘koekjes’. Laat ze 10 minuten in de koelkast opstijven.
Maak intussen de citroenroom door alle ingrediënten te mengen. Breng op smaak met zout en peper. Wentel de koekjes door de bloem. Verhit de olie in een ruime koekenpan op matig vuur en bak de koekjes ca. 2 minuten per kant tot ze goudbruin zien; voeg eventueel nog een kleine scheutje olie toe voordat je ze keert.  Neem uit de pan en serveer met de room.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten