12 november

Gehaktballetjes met chorizo en tomatensaus

We eten deze week af en toe tapas, omdat mijn moeder die moet testen. Deze balletjes vonden we allemaal een succes en willen we graag vaker eten!!! Je kunt het met kant-en-klare tomatensaus maken (zie recept), maar wij aten het met zelfgemaakte saus. Dat is niet moeilijk  en ik vind het lekkerder (zie tip).




Gehaktballetjes met chorizo in tomatensaus

Warme tapa, 20 stuks

100 g (pittige)chorizo
1 snee wit brood, korst verwijderd
klein scheutje melk
400 g rundergehakt
1 ei
2 el fijngehakte bladpeterselie, plus extra
2-3 el bloem, om te bestuiven
2 el olijfolie
ca. 400 ml traditionele tomatensaus voor pasta (kant-en-klaar)
Extra: keukenmachine, 20 cocktailprikkers

Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in stukjes. Week de snee brood kort in wat melk. Knijp het brood uit en pureer samen met de chorizo, het gehakt, het ei, de peterselie, zout en versgemalen peper in een keukenmachine.
Maak met vochtige handen 20 kleine gehaktballetjes van het mengsel. Wentel ze door wat bloem.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes in enkele minuten op matig vuur rondom bruin. Schenk er de tomatensaus bij en laat afgedekt op laag vuur nog ca. 8 minuten sudderen tot de balletjes gaar zijn. Schep balletjes met de saus in een schaal, steek in elk balletje een prikker en serveer.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten.

TIP: Voor zelfgemaakte tomatensaus pureer je 1 blik tomaten op sap met en staafmixer. Verhit 1 el olie en bak 1 teen fijngehakte teen knoflook en 1 gesnipperde ui 2-3 minuten. Voeg de gepureerde tomaten toe en leg er een laurierblaadje in. Laat op een laag tot matig vuur 10-15 minuten inkoken tot een dikkere saus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten