10 november

Aubergine 'pizzaatjes'

Vandaag was het opeens heel warm en dus zijn we met vrienden naar een biologische boerderij gegaan waar je buiten kunt lunchen.  We aten pulled pork, dat is heel gaar varkensvlees en echt Amerikaans.'s Avonds wilde mijn moeder iets vegetarisch eten en toen heeft ze dit gemaakt. In NL aten we dit best vaak, maar hier hebben we het geloof ik nog nooit gegeten. Het is heel lekker en gezond.  Het smaakt naar pizza, alleen bestaat de bodem uit aubergine. 





Aubergine 'pizzaatjes'

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten, inclusief inkoken en grillen

1 grote of 2 kleine aubergines (ca. 600 g)
1 el olijfolie
2 bollen mozzarella, in reepjes of blokjes
flink wat versgeraspte parmezaanse kaas
een handje bladpeterselie, grof gehakt 
Voor de tomatensaus:
1 blik tomaten op sap (400 g)
1 el olijfolie1 
1 kleine ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 laurierblad
Extra: staafmixer

1. Maak eerst de tomatensaus. Pureer de tomaten uit blik met de staafmixer. Verhit de olie in een sauspan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de tomaten, het laurierblad, zout en peper toe. Laat de saus op matig vuur in ca. 15 minuten inkoken tot een dikke maar nog redelik vloeibare saus.
2. Verwarm de ovengrill voor. Snijd de aubergine over de lengte in plakken van ca. 1 cm. Bestrijk de plakken met olie en schuif ze vlak onder de grill. Gril ze aan beide kanten licht goudbruin, ca. 5-7 minuten per kant.
3. Bestrijk elke plak met een beetje tomatensaus. Verdeel er de mozzarella en parmezaan over. Maal er flink wat zwarte peper over. Schuif de aubergines weer onder de grill en gril ze tot de kaas is gesmolten en goudbruin is. Bestrooi met peterselie. Serveer met lekker brood en een grote gemengde salade.

TIP: Vervang voor een snellere versie de zelfgemaakte tomatensaus door een lekkere tomatensaus uit pot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten