9 oktober

Pompoenen schieten en Pasta met spekjes,tomaat en rapini

Het is heel populair om hier vlak voor Halloween zelf pompoenen te plukken op een boerderij. Eigenlijk kun je het niet echt plukken noemen, want veel boeren strooien gewoon wat pompoenen op een weiland en die mag je dan oprapen.... Na de picknick van afgelopen zaterdag zijn we op zoek gegaan naar een Farm waar je wel zelf pompoenen kon plukken. We kwamen er bij een die niet leuk was, want het was er veel te druk en de pompoenen lagen gewoon op tafels. We kwamen ook nog bij een boerderij waar je met een speciaal apparaat pompoenen ver weg kon schieten. Echt heel bizar en super Amerikaans om zoiets te verzinnen (zie foto). Op de terugweg reden we langs een biologische boerderij en daar hebben mijn ouders tomaten en rapini gekocht. Rapini is in het Engels broccoli raab. Het lijkt een beetje op spinazie vind ik.





Het apparaat waarmee je pompoenen kon schieten. Heel raar!


Pasta met spekjes, tomaat en rapini

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

150 g spekreepjes
350 g penne of rigatoni
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, grof gehakt
1 ui, gesnipperd
1/2 tl chilivlokken
3 grote tomaten, in blokjes
enkele rapini-bladeren (broccoli raab)*, fijngesneden
een stuk parmezaanse kaas
een klontje boter
versgemalen peper
Extra: rasp

*In plaats van rapini kun je ook snijbiet of (wilde) spinazie gebruiken

1. Bak de spekjes in een koekenpan zonder vet enkele minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een een stuk keukenpapier.
2. Kook de penne of rigatoni volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
3. Verhit intussen de olie in een ruime pan (waar later ook de pasta bij past)en bak de knoflook, ui en chilivlokken 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de tomaten toe en bak ze kort mee. Meng er de rapini ( of snijbiet of spinazie) door en bak tot de groente bijna is geslonken. 
4. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht. Meng de pasta door de groenten. Voeg een scheutje kookvocht toe en rasp er flink veel Parmezaanse kaas over. Roer er tenslotte het klontje roomboter door (dit is heel belangrijk, want hierdoor wordt de pasta lekker zacht en romig). Verdeel over borden, strooi er de spekjes over en maal er verse peper over. Serveer met extra Parmezaanse kaas.   




Geen opmerkingen:

Een reactie posten