Mijn vader had een diner vanavond, dus we aten met z'n drietjes. We mochten kiezen wat we wilden eten en het werden enchiladas. Dit keer met kip. We hebben ze bij The Voice gegeten :).
Enchiladas met kip en salsa
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
2 el olijfolie
500 g kippendijenvlees (of kipfilet), in blokjes (zie tip)
1 ui, gesnipperd
1 chipotle-peper in adobo-saus (blikje), fijngehakt (of 1 rode chilipeper, fijngehakt)
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
enkele takjes koriander, steeltjes fijngehakt
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
8 middelgrote (meergranen)wraptortilla’s
125 ml crème fraîche
100 gram geraspte belegen kaas
Voor de salsa:
2 tomaten, zaadjes verwijderd en in blokjes
1 avocado, in blokjes
1 kleine rode paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes
2-3 el limoen- of citroensap
2. Verwarm de rest van de olie in de pan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de knoflook en chipotle-peper (of chilipeper) toe en bak 30 seconden mee. Meng er de tomatenblokjes, de koriandersteeltjes en de komijn door. Zet het vuur laag en de saus ca. 10 minuten zachtjes koken, zodat de smaken zich kunnen vermengen. Breng op smaak met zout en peper. Meng er de blokjes kip door.
3. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Verdeel de groentensaus over de tortilla’s. Rol ze op en leg ze met de naden naar beneden in een ovenschaal. Bestrijk ze met de crème fraîche en verdeel er de geraspte kaas over. Bak de enchiladas in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin.
4.Maak intussen de salsa door alle ingrediënten te mengen. Breng op smaak met zout en peper. Schep er tenslotte de achtergehouden korianderblaadjes door.
5. Haal de enchiladas uit de oven en schep er de salsa op.
TIP Het vlees van de kippendijen is iets vetter dan kipfilet en wordt minder snel droog en taai. In de VS kun je dit vlees zonder bot kant-en-klaar kopen, maar in NL kun je je slager eventueel vragen of hij het voor je klaarmaakt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten