Deze foto met mijn oma en opa erop heeft Flo voor mij genomen, want ik moest cheerleaden bij een game. Ik hou heeeel erg van Enchiladas dus mijn moeder had beloofd dat ze er eentje voor mij zou bewaren voor na de game. Mijn oma en opa zijn nog even bij de game komen kijken. Het was heel snel afgelopen, want ons Football team werd ingemaakt. Er waren dus haast geen time-outs.Dat was wel jammer.
Enchiladas met bonen en groenten
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd1 teen knoflook, fijngehakt
1 chipotle-peper in adobo-saus (blikje), fijngehakt (of 1 rode chilipeper, fijngehakt)
1 kleine courgette, in blokjes van 1 cm
1 paprika, in blokjes van 1 cm
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 blik kidneybonen (400 gram), uitgelekt en afgespoeld
enkele takjes koriander, steeltjes fijngehakt
2 theelepels gemalen komijn (djinten)
8 middelgrote wraptortilla’s
125 ml crème fraîche
100 gram geraspte belegen kaas
2. Voeg de blokjes courgette en paprika toe en bak alles 2 minuten op matig vuur. Schenk de tomatenblokjes erbij. Voeg de kidneybonen, de fijngehakte koriandersteeltjes en komijn toe. Schep alles goed om en laat de saus 15-20 minuten op matig vuur sudderen tot alle groenten gaar zijn en het vocht voor een groot deel is verdampt. Roer de saus af een toe door en breng op smaak met zout en peper.
3. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Verdeel de groentensaus over de tortilla’s. Rol ze op en leg ze met de naden naar beneden in een ovenschaal. Bestrijk ze met de crème fraîche en verdeel er de geraspte kaas over. Bak de enchiladas in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin. Haal uit de oven en strooi er de korianderblaadjes over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten