6 oktober

Picnic in the countryside

Het weer wordt na vandaag waarschijnlijk slecht, dus mijn moeder besloot vanmorgen dat we voor de lunch ergens zouden gaan picknicken. Hier niet ver vandaag heb je hele mooie heuvels en daar zijn we ergens in een weiland gaan zitten. In Nederland picknickten we best vaak, maar hier hebben we het nog niet  zo veel gedaan. Dat vind ik wel jammer, want het is altijd heel gezellig. We aten quinoasalade met zalm en daarbij stokbrood met humus. Mmmm!








Quinoa Salade met dille  en gerookte zalm

200 g quinoa
2 bosuitjes, in ringetjes
1 avocado, in blokjes
1 komkommer, zaadjes verwijderd en in halve maantjes
4-5 radijsjes, in dunne plakjes
enkele takjes dille, fijngehakt
sap en geraspte schil van 1 biologische citroen
scheut olijfolie
100 g feta
100 g gerookte zalm

1. Kook de quinoa in ruim water 15 minuten tot de 'ringetjes' loslaten. Laat uitlekken en afkoelen. 
2. Meng quinoa in een schaal samen met de bosuitjes, avocado, komkommer, radijsjes,  dille, citroensap en -rasp en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. 
3. Verkruimel er feta over en serveer met de plakjes zalm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten