Ik vind dit superlekker! We hebben het dit jaar pas een keer eerder gegeten. Vooral de raita (komkommersaus) vind ik heel lekker. Flo helaas niet, die begon te piepen toen het op tafel werd gezet. Dit is de laatste avond dat mijn opa en oma er zijn. Morgen gaan ze weer terug naar NL :( .
Indiaas gehakt met raita
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Voor het gehakt:
1 el zonnebloemolie of ghee
500 g lams- of rundergehakt
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes
2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
2 tl galam masala1/2 tl cayennepeper
3 el gemalen kokos
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 blik kikkererwten (400 g),afgespoeld en uitgelektjonge bladspinazie, om erbij te serveren
Voor de raita:
1 komkommer
5-6 el Griekse yoghurt
klein handje muntblaadjes, fijngesneden
mespunt komijn
1. Verhit de olie of ghee in een ruime pan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
2. Voeg de paprika,gember,galam masala,cayennepeper en kokos toe en meng alles goed. Voeg de tomaten toe en laat het gehakt op matig vuur 20-25 minuten sudderen. Roer regelmatig en voeg als het gehakt te droog wordt een klein scheutje water toe.Voeg wat zout en peper toe.
3. Maak intussen de raita. Schil de komkommer en snijd doormidden. Ris er met een theelepel de zaadjes uit. Rasp het vruchtvlees grof. Meng in een kommetje de komkommerrasp met de yoghurt, munt, komijn. Breng op smaak met zout en peper.Zet tot gebruik koel weg.
4. Meng de kikkererwten door het gehaktmengsel en laat nog 2-3 minuten meesudderen.
5. Schep wat spinazieblaadjes in kommetjes en schep er wat van het gehakt en de raita bij. Lekker met basmatirijst of naan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten