Kikkererwten met spinazie en eitjes
Dit gerecht heeft mijn moeder uit een tijdschrift waar ze op geabboneerd is: Bon Appétit. Ze heeft het wel aangepast natuurlijk, want ze houdt zich bijna nooit aan een recept ;). Het is een heel lekker vegetarisch gerecht voor door de week. Flo at bij een vriendinnetje, dus we hebben het met z'n drietjes opgegeten.
Pittige kikkererwten met spinazie en eitjes
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25-30 minuten
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 tl gemalen komijn
1/2 tl pikant (gerookt) paprikapoeder
1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
enkele flinke handen bladspinazie
4 eieren
1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan de tomatenblokjes, komijn en paprikapoeder toe en laat 5 minuten sudderen. Meng er de kikkererwten door en laat nog 5-10 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
2. Schep de spinazie er in porties door en verwarm mee tot de groente net is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
3. Maak 4 'kuiltjes' in het mengsel en breek boven elk kuiltje een eitje. Leg een deksel op de pan (of dek af met een stuk aluminiumfolie) en laat de eitjes in enkele minuten stollen (niet te lang, want dan wordt het eigeel hard). Bestrooi met zout en peper. Serveer met lekker brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten