We hadden nog veel groenten over en die wilde mijn moeder opmaken in een roerbakgerecht. Het is zo klaar en nog lekker ook.
Noedels met kip en garnalen
Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
250 g Chinese eiermie of rijstnoedels
1,5 el kerriepoeder
2 el sojasaus
3 el zonnebloemolie
300 g kipfilet, in dunne reepjes
200 g rauwe garnalen (diepvries, zak 500 g), ontdooid en gepeld
2 tenen knoflook
1 ui, fijngehakt
1 rode chilipeper, zaadjes evt. verwijderd en fijngehakt
1 rode chilipeper, zaadjes evt. verwijderd en fijngehakt
250 g kastanjechampignons, in plakjes
1/2 Chinese kool, in reepjes
1 struikje broccoli, in kleine roosjes
1/2 Chinese kool, in reepjes
1 struikje broccoli, in kleine roosjes
een handje koriander
1. Bereid de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Meng in een kommetje de kerrie met de sojasaus en 4 eetlepels water.
2. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de kip (eventueel in porties) 3 minuten. Schep op een bord. Verhit nog 1 eetlepel olie in de wok en bak de garnalen in ca. 3 minuten roze en gaar. Schep bij het vlees.
2. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de kip (eventueel in porties) 3 minuten. Schep op een bord. Verhit nog 1 eetlepel olie in de wok en bak de garnalen in ca. 3 minuten roze en gaar. Schep bij het vlees.
3. Verhit nog 1 eetlepel olie in de wok en bak de knoflook, ui en chilipeper 2 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak 2 minuten. Voeg de kool toe en roerbak 2 minuten. Voeg de broccoli toe en roerbak 2 minuten.
4. Meng er tenslotte het vlees en de garnalen, de mie en het kerriesausje door. Roerbak alles nog 1-2 minuten. Verdeel over kommen en strooi er koriander over.
4. Meng er tenslotte het vlees en de garnalen, de mie en het kerriesausje door. Roerbak alles nog 1-2 minuten. Verdeel over kommen en strooi er koriander over.
TIP Voor nog meer pit serveer je er zoete chilisaus of sambal bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten