Wraps met kip & cheerleading
Ik at vandaag al om half vijf mijn avondeten, want om vijf uur moest ik op school zijn voor de footballgame waarbij ik moest cheerleaden. Ik vond het veel te vroeg, dus ik heb ook een wrap meegenomen voor tijdens de pauze. Het was heel leuk om mee te doen. We hadden een uitwedstrijd op een andere High School en we gingen er met de schoolbus heen. Onze school heeft helaas wel verloren (vorige week ook al!).
Wraps met kip, parmezaanse kaas en balsamico-dressing
Lunch- of hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten
2 el olijfolie
500 g kipfilet
100 g gemengde sla ( bijv. jonge bladsla)
2 rijpe avocado's, gepeld en in blokjes
1/2 rode ui, in dunne ringen
75 g parmezaanse kaas flinters
6 (meergranen) wraptortilla's
Voor de dressing
4 el olijfolie
1 el balsamico-azijn
1 teen knoflook, geperst
1 tl mosterd
1. Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
2. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de kipfilets afhankelijk van de dikte in 8-10 minuten op matig vuur gaar en goudbruin. Neem uit de pan en snijd ze in reepjes.
3. Meng in een kom de sla, avocado's, ui, parmezaan, kip en dressing.
4. Verwarm de wraps volgens de aanwijzing op de verpakking. Verdeel de salade over de wraps en rol ze stevig op. Snijd ze doormidden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten