8 september

Japanse salade met steak

Er was vandaag een korte maar heftige storm, dus we zaten weer eens zonder stroom. Dit keer gelukkig maar voor een uurtje. We aten wel wat later, dus we hebben deze makkelijke salade gegeten.





Salade met ribeye steak en Japanse dressing

Maaltijdsalade, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten

2 flinke ribeye steaks 
1 el olie
2 bosje waterkers (of pittige rucola) 
1 rijpe avocado, geschild en in partjes
2 bosuitjes, in ringen
Voor de dressing:
2,5 el sojasaus
2,5 el rijstazijn (of witte-wijnazijn)
1 teen knoflook, geperst
2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt
enkele druppels sesamolie

1. Bestrooi de ribeye steaks met zout en peper. Verhit de olie in een pan en bak de steaks ca. 3 minuten per kant. Neem ze uit de pan en laat ze 5 minuten onder aluminiumfolie rusten.
2. Snijd intussen de sla grof (verwijder eventuele harde stelen van de waterkers). Meng in een schaal de waterkers met de avocado en bosuitjes. Klop in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar. 
3. Snijd de ribeye in repen en verdeel over de sla. Verdeel er de dressing over en hussel voorzichtig. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten