6 september

Gehaktballetjes met bietensalsa

Nu ben ik wel even klaar met bieten. Al vond ik deze salsa best lekker hoor. Mijn moeder heeft beloofd dat ze voorlopig geen bieten meer voor ons maakt. Vandaag heb ik te horen gekregen dat ik morgen mee mag doen met cheerleading bij de game. Ik heb inmiddels bijna alle cheers en dansjes geoefend. 




Lamsgehaktballetjes met bietensalsa

Hoofdgerecht, 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten




500 g lamsgehakt

1 ei

2 el fijngehakte dille, plus extra takjes

geraspte schil van 1 biologische citroen (alleen het geel)

1 teen knoflook, geperst

een mespunt cayennepeper

bloem om te bestuiven

2 el olijfolie
Voor de salsa:
500 g gekookte bietjes
3 stengels bleekselderij, in boogjes
3 bosuitjes, in ringetjes
1 el kappertjes, uitgelekt
2 el olijfolie, plus extra
2 el rode-wijnazijn
3 takjes dille, fijngehakt




1. Schil voor de salsa de bietjes en snijd ze in blokjes. Meng de bietjes met de bleekselderij, bosuitjes, kappertjes, olie, azijn en dille. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
2. Kneed in een kom het gehakt met ei, dille, citroenrasp, knoflook, cayennepeper en wat zout door elkaar.
3. Rol van het gehakt kleine balletjes. Wentel de balletjes door wat bloem.

4. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes al omscheppend in ca. 8 minuten bruin en gaar. Serveer de balletjes met de salsa en bijvoorbeeld naanbrood. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten