4 september

Bietenstamppot met worst

Door het werk van mijn moeder eten wij af en toe heel raar. Ze moet nu recepten voor de winter testen, dus we aten vandaag een bietenstamppot (weeeer bieten :) ). En dat terwijl het buiten 30 graden is!!! We merkten gelukkig niet veel van de warmte, want we aten binnen waar de airco aanstaat.  Het is heel erg vochtig en daarom helemaal niet lekker om buiten te zijn. Wij aten er braadworstjes bij omdat we hier geen rookworst kunnen kopen. In Nederland zou ik er een rookworst bij eten!





Bietenstamppot met prei en rookworst

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

1,2 kg kruimige aardappels
500 g gekookte bietjes
1 Gelderse rookworst
en flinke scheut melk
1 el olijfolie of boter
300 g gesneden prei
1 el rode-wijnazijn
1 el mosterd
een klein bosje waterkers, grof gehakt

Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in ca. 20 minuten goed gaar. Schil intussen de bietjes en snijd ze in blokjes. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Giet de aardappels af in een vergiet.  Verwarm een flinke scheut melk in de pan en voeg de aardappels weer toe. Stamp ze met een pureestamper tot puree. Voeg eventueel nog wat melk toe om de puree iets smeuïger te maken. Meng er zout en peper door.
Verhit de olie of boter in een koekenpan en bak de preiringen al omscheppend 3-4 minuten. Voeg de blokjes biet en de azijn toe en bak ze 1-2 minuten mee. Schep het bietenmengsel door de puree en breng op smaak met mosterd, zout en peper. Meng er tenslotte de waterkers door en schep om tot de waterkers een beetje is geslonken. Serveer met de rookworst. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten