Sinaasappelcake
Gisteren had ik een sinaasappelcake gebakken omdat er vrienden van mijn ouders koffie kwamen drinken. De cake was alleen nog niet klaar toen ze er waren...., dus we hebben hem vanavond als toetje gegeten. Het is een recept uit Silver Spoon for Kids. Het is een platte cake met sinaasappelglazuur. Heel lekker met een bol vanille-ijs!!
Sinaasappelcake ( uit The Silver Spoon for Children)
Nagerecht, 5-8 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten, plus 20-25 minuten oventijd
1 grote sinaasappel
100 g roomboter
2 eieren
200 g kristalsuiker
100 g poedersuiker
100 g bloem
1 tl bakpoeder
Extra: bakpapier, ronde bakvorm van 20 cm doorsnee, ingevet
1. Verwarm de oven voor op 180 C. Beleg de bodem van de bakvorm met bakpapier ( knip een passend rondje uit en leg in de bakvorm).
2. Pers de sinaasappel uit en meet 90 ml sap af (de rest van het sap bewaar je voor het glazuur). Smelt de boter op laag vuur of in de magnetron. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Breek de eieren boven een kom en meng er het kristalsuiker door. Klop het mengsel met een garde of mixer licht en romig.
3. Meng er de gesmolten boter door. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven. Schenk het sinaasappelsap erbij. Meng alles goed en schenk het beslag in het bakblik.
4. Bak de cake 20-25 minuten in het midden van de oven. Als je een spies in het midden van de cake steekt, moet deze er schoon uitkomen. Zet de cake nog even terug in de oven als er nog deeg aan de spies zit.
5. Neem de cake uit de oven en laat helemaal afkoelen. Neem de cake uit de bakvorm. Meng voor het glazuur de poedersuiker met een klein beetje sinaasappelsap (het glazuur mag niet te vloeibaar zijn, dus je hebt maar een klein beetje sap nodig). Prik met een vork enkele gaatjes in de afgekoelde cake en schenk het glazuur erover. Laat het glazuur hard worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten