28 augustus

Frittata met bietengroen en geitenkaas

Mijn moeder had deze frittata gemaakt met het groen wat aan rode bietjes zit. Het leek me een beetje raar, maar het was heel lekker. Het lijkt op spinazie, maar smaakt toch ook een beetje naar bietjes. 




Frittata met bietengroen en geitenkaas

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 15-20 minuten

het groen van ca. 3 rode bieten (ca 150 g)*
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
5 eieren
1 klein rolletje zachte geitenkaas (ca. 150 g),  in plakjes  (of 150 g verkruimelde geitenkaas)
lekker (olijven) brood voor erbij
* Rode bieten met het groen er nog aan koop je op de boerenmarkt of in natuurvoedingswinkels. Gebruik de rode bieten voor in een ander gerecht.

1. Snijd de steetjes van het bietengroen fijn en het groen grof. 
2.  Verwarm de ovengrill voor. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de het bietengroen toe en roerbak 1-2 minuten mee tot het net is geslonken. Neem de pan even van het vuur.
2. Klop in een kom de eieren met zout en peper los. Meng er het bietengroen door. Veeg de koekenpan met een stuk keukenpapier schoon.
3. Verhit 1 eetlepel olie in de pan en schenk er het eimengsel in. Bak de omelet op matig vuur ca. 5 minuten, tot de onderkat mooi goudbruin is, maar de bovenkant nog net niet is gestold.
4.  Snijd het rolletje geitenkaas in plakjes en verdeel over de omelet. Schuif de pan met omelet ca. 15 cm onder de ovengrill en gril de bovenkant in 2-3 minuten goudbruin (hou het goed in de gaten, want het gaat sneller dan je denkt). Serveer de frittata met brood en een gemengde salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten