27 augustus

Gnocchi met tomaat-olijvensaus

Vandaag was mijn eerste schooldag. Ik moet om half zeven opstaan, want ik moet om 7:25 op school zijn. Na school heb ik meteen cheerleading training (elke dag, behalve vrijdag!!!) tot  half vijf. Het was leuk om al mijn vriendinnen weer te zien. Cheerleading was best zwaar, want we moesten rondjes rond de velden en school rennen en veel oefenen. 's Avonds aten we iets makkelijks. Ik hou heel erg van gnocchi, maar deze gnocchi waren een beetje droog. Mijn moeder had eens andere gnocchi gekocht. Niet echt een succes.... Volgende keer koopt ze weer die we altijd hebben.

PS De foto ziet er minder lekker uit, want ik had de saus en gnocchi al gemengd ;). Een mooiere foto van dit gerecht, vind je op 23 augustus.





Gnocchi met tomaten-olijvensaus

Vegetarisch hoofdgerecht: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

1 blik tomaten  ( 400 g)
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
een scheutje droge witte wijn
1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
een flinke hand lekkere olijven (bijv. Taggiasche)
600-700 g gnocchi (kant-en-klaar)
een handje baldpeterselie, fijngehakt
een stukje parmezaanse kaas
Extra: staafmixer of blender

1 Pureer met een staafmixer of in een blender de tomaten uit blik. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de gepureerde tomaten, wijn, rozemarijn en olijven toe. Laat alles ca 15 minuten op matig vuur inkoken tot een dikke saus.
Breng een pan met water en wat zout aan de kook en voeg de gnocchi toe. Kook de gnocchi ca. 3 minuten of tot ze naar boven komen drijven, want dan zijn ze gaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over borden.
3 Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de gnocchi over de borden en schep er de tomatensaus over. Strooi er wat peterselie over en rasp er aan tafel parmezaanse kaas over. Lekker met een rucolasalade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten