26 augustus

Gevulde uien

Dit is onze laatste vakantiedag :( . Aan de ene kant heb ik wel zin om naar school te gaan, aan de andere kant vind ik ook wel fijn om vrij te hebben. Ik had wel huiswerk in de vakantie. Ik moest 2 boeken lezen en daar een paar vragen over beantwoorden. Mijn moeder moet nog steeds uirecepten testen, dus vandaag kregen we gevulde uien. Het zag er mooi uit en was erg goed gelukt.






Gevulde uien met gehakt

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten, plus 45 minuten oventijd

4 grote gele uien (à 200 g)
1 el olijfolie, plus extra
400 g rundergehakt
1 tl komijn
een mespunt cayennepeper
een flinke handvol verse koriander, fijngehakt
1 ei
1 snee witbrood, korsten verwijderd
een scheut melk
Extra: aluminiumfolie

1. Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de boven- en onderkanten van de uien af en pel ze. Snijd de uien horizontaal doormidden en druk op de buitenste 2 ringen na, de binnenste ringen eruit. Je hebt nu 8 kleine ‘kommetjes’. Zet de kommetjes naast elkaar in een ovenschaal en schenk er een bodempje kokend water in. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven tot de uien zachter zijn.
2. Hak intussen een vierde van de overgebleven ui fijn (bewaar de rest in de koelkast voor een ander gerecht). Verhit de olie in een koekenpan en fruit de fijngehakte ui 2 minuten. Schep in een kom. Voeg gehakt, komijn, cayennepeper, koriander, ei en wat zout toe. Leg het brood in een diep bord en schenk er de melk op. Laat even weken en knijp het brood uit. Voeg toe aan het gehaktmengsel en kneed alles door elkaar.
3. Neem de uien uit de oven en leg ze even op een bord. Schenk vocht uit de schaal en vet de schaal in met wat olie. Leg de uienkommetjes er weer in en vul met het gehakt. Bak de gevulde uien in ca. 25 minuten gaar. Lekker met een couscoussalade.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten