We hebben vrij van school vandaag, want het is Rosh Hashanah, dat is het Joods Nieuwjaar. Er worden hier veel Joodse feestdagen gevierd. Mijn moeder moet nog steeds gerechten voor door de week testen. Vandaag aten we daarom linzensoep met chorizo. Een beetje winters, maar het is bewolkt buiten, dus het is niet zo erg ;) .
Linzensoep met chorizo
Maaltijdsoep, 4 personen
2 el olijfolie
1 flinke stengel prei, in ringen
1 stengel bleekselderij, in boogjes
½ chorizoworst, in stukjes
1 tl pikant (gerookt) paprikapoeder of chilivlokken
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 liter warme kippen-of runderbouillon
2 blikken bruine linzen (à 400 g), uitgelekt en afgespoeld
2 el grofgehakte bladpeterselie
1 meergranen stokbrood
1. Verhit de olie in een soeppan en bak de prei en bleekselderij op matig vuur
al omscheppend ca. 5 minuten.
2. Voeg de chorizo en paprikapoeder of chilivlokken toe en bak 1 minuut mee. Meng er de tomatenblokjes door en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en zet het vuur lager.
2. Voeg de chorizo en paprikapoeder of chilivlokken toe en bak 1 minuut mee. Meng er de tomatenblokjes door en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en zet het vuur lager.
3. Voeg de linzen toen en laat de soep
op matig vuur 15-20 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Schep
de soep in kommen en strooi er peterselie over. Serveer met het stokbrood.
Bereidingstijd: 20-25 minuten.
TIP Als je chorizo picante (verkrijgbaar bij delicatessenwinkels) door de soep mengt, hoef je geen pikant paprikapoeder of chilivlokken toe te voegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten