12 september


Quesadillas met bonensalsa

Het is woensdag en dan heb ik altijd tumbling met mijn cheerleading squad. De training is vreselijk zwaar. Ik moest in de brug lopen! (achterover gebogen met je handen op de grond) Ik kwam weer doormoe thuis. Gelukkig had ik niet veel huiswerk en mochten we voor de tv eten ;).We hebben de Voice gekeken. 






Quesadillas met bonensalsa

Licht hoofdgerecht of snack, 4 personen
Bereidingstijd:20-25 minuten.

1 blik kidneybonden of pintobonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
2 rijpe avocado's, in blokjes
1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes
2 flinke rijpe tomaten, zaadjes verwijderd en in blokjes
1 klein blikje maïs, uitgelekt
3 bosuitjes, in ringetjes
een handje koriander, grof gesneden
sap van 1 limoen
8 tortillas
200 g geraste belegen kaas (of cheddar) 
beetje olijfolie

1. Meng voor de salsa in een schaal de kidneybonen met de avocado's, paprika,  tomaten, maïs, bosuitjes en koriander. Breng op smaak met limoensap, zout en flink wat versgemalen peper. 
2. Bestrooi 4 tortillas met kaas. Dek ze elk af met een tortilla. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de quesadillas zachtjes tot de kaas is gesmolten; keer ze halverwege.
3. Snijd de quesadillas in punten en eet met de salsa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten