11 september

Romige spaghetti met garnalen

Mijn vader blijft een week in NL, dus we eten de hele week met z'n drietjes. Vandaag had mijn moeder spaghetti met garnalen gemaakt. Het is nog steeds lekker weer, dus we konden buiten eten.




Spaghetti met tomaten-roomsaus en garnalen

Hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten

2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl gedroogde chilivlokken
1 blik tomatenblokjes (400 g)
een scheut witte wijn
1 tl gedroogde oregano
350 g spaghetti
125 ml crème fraîche
300 g rauwe garnalen (diepvries), ontdooid en gepeld
2 el fijngehakte bladpeterselie

1. Verhit de olie in koekenpan en bak de knoflook en chilivlokken op laag vuur 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes, wijn en oregano toe en laat op matig vuur 10-15 minuten tot de saus wat dikker en lekker van smaak is. 
2. Kook intussen de  spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. 
3. Voeg als de tomatensaus dik genoeg is de garnalen toe en kook ze op matig vuur 2-3 minuten mee of tot ze roze zijn. Meng er de crème fraîche door. 
4. Giet de spaghetti af (bewaar wat kookvocht) en meng door de tomaten-garnalensaus. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om de pasta iets smeuïger te maken. Bestrooi met versgemalen peper en peterselie. Lekker met een rucolasalade. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten